© Tanık Haber

EKMEN’DEN EMEKLİ MAAŞI ÇIKIŞI

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, hayatları boyunca çalışarak prim ödeyen vatandaşların yasal ve anayasal hakları olan emeklilik süreçlerini geçim sıkıntısı ve yoksulluk içerisinde geçirmelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

MEHMET IŞIK- DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret etti. Burada Şube Başkanı Cemal Akbudak ve yönetimiyle buluşan Ekmen’e DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay ve partililer de eşlik etti. Emeklilerin yaşadıkları sıkıntılar ve buna yönelik atılması gereken adımların konuşulduğu ziyarette Ekmen, DEVA Partisi Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf’ın, emekli, dul ve yetim aylıklarına zam yapılması talebiyle TBMM'ye verdiği kanun tekliflerinin ayrıntılarını anlattı. Kanun teklifini hazırlarken çok hassas bir çalışma yürüttüklerini ve tüm siyasi parti grupları ile konuştuklarını vurgulayan Ekmen, emekli taban aylığının 7 bin 500 TL'den 11 bin 500 TL'ye yükseltilmesi planlandığını, maaşların asgari ücret seviyesine yükletilerek emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.  

“EMEKLİLERİN KADERLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKILMASI KABUL EDİLEMEZ”

“Hayatları boyunca çalışarak prim ödeyen vatandaşlarımızın yasal ve anayasal hakları olan emeklilik süreçlerini geçim sıkıntısı ve yoksulluk içerisinde geçirmeleri kabul edilemez” diyen Ekmen şöyle devam etti: “Teklifte ayrıca emekli vatandaşın öldükten sonra yakınlarına bağlanacak olan maaşlarla ilgili de düzenlemelerde bulunuyor. Meclis yaz aylarını bu sorunlara çözüm üretmek için çalışarak geçirmesi gerekirken tatile çıktı. Emekliler kaderleriyle baş başa bırakılması kabul edilemez. Her vatandaşın olduğu gibi emeklilerin de insanca bir yaşam standardına ulaşması gerekiyor. Bunun için DEVA Partisinin emeklilere yönelik projeleri şunlar: Emekliler; Emekli aylıklarını satın alma gücünü koruyacak şekilde arttırılmalı ve vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme oranlarını yeniden gözden geçirilmeli. Düşük emekli maaşı alan emeklilerimize daha yüksek tutarlarda bayram ikramiyesi verilmeli. Ölüm aylığı alanlara verilen bayram ikramiyeleri üzerinden yapılan kesinti kaldırılmalı. Emekliler ve bankalar arasındaki promosyon şartlarını emekliler lehine düzenlenmeli.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER