© Tanık Haber

Diyarbakır’da 13 ilçede uygulamalı gıda denetim eğitimleri verildi

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN SAĞLIKLI VE TEMİZ GIDAYA ULAŞMASINI SAĞLAMAK AMACIYLA OLUŞTURULAN GIDA DENETİM KOORDİNASYONU, TEORİK EĞİTİMLERİN ARDINDAN 13 KIRSAL İLÇEDE 300 İŞYERİNİ DENETLEDİ VE İŞ BAŞI EĞİTİMLERİ DÜZENLEDİ.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Gıda Denetim Koordinasyonu, teorik eğitimlerin ardından 13 kırsal ilçede 300 işyerini denetledi ve iş başı eğitimleri düzenledi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Birimi ve ilçe belediyeleri tarafından oluşturulan Gıda Denetim Koordinasyonu, gıda denetimine ilişkin teorik eğitimlerini tamamlayarak kırsal ilçelerde başlattığı denetimleri sürdürüyor. 13 kırsal ilçede 300 iş yerini denetleyen ekipler, denetimlerin sahada nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak ilçelerdeki birimlere anlattı.


Sağlık Daire Başkanı Abdulvahap Saçaklıdır, güvenli gıdaya ulaşmanın vatandaşların en temel hakkı olduğunu vurguladı.


Bu kapsamda Gıda Denetim Koordinasyonun çalışmalar yürüttüğünü belirten Saçaklı, “Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için gıda birimimiz tarafından 4 merkez ve 13 kırsal ilçemizle beraber gıda koordinasyon ekiplerini kurduk. Gıda koordinasyon ekiplerimizin amacı vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşması ve tarihi geçmiş gıdaların önüne geçmektir. Öncelikle eğitim amaçlı toplantı yaptık. Eğitimden sonra tecrübeli arkadaşlarımız kırsal 13 ilçemize eğitim amacıyla gitti ve uygulamalı eğitimler verdi” şeklinde konuştu.


Yapılan çalışmanın bir ilk olduğunu hatırlatan Saçaklı, “13 ilçemizde iş başı eğitimli denetimler yapıldı. İlk etapta 300 dükkan gezildi. Biz bunun sayısını arttırmayı düşünüyoruz.” dedi.


Esnafa ciddi uyarılarda bulunduklarını belirten Saçaklı, konuşmasına şöyle devam etti:


“Gittiğimiz esnafa hijyen konusunda ciddi uyarılarımız oluyor. Mutlaka bu konuda hassas davranmalarını istiyoruz. Çünkü hijyen ortamı yoksa sağlıklı gıda da olmaz.”


Son 4 ayda kent genelinde 4 binden fazla işyerini denetleyip gerekli uyarıları yapan ekipler, yıl sonuna kadar 8 bin işyerini denetleyerek gıda sağlığı ve hijyen noktasında tüm kentte eksikleri en aza indirip genel bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER