© Tanık Haber

Deriv’den Paraguay’a Umut Evleri

Çevrimiçi ticaret platformu Deriv, Paraguay’da yardıma ihtiyaç duyan aileler için Umut Evleri inşa edeceğini duyurdu.



Deriv, Asunción’un dışındaki San Francisco Yerleşim Bölgesi’nde yardıma ihtiyaç duyan ailelere konut çözümleri sağlamak için Paraguay’da genç bir organizasyon olan TECHO ile ortaklık kurdu.



Yapılan açıklamaya göre, 6 aydan fazla bir süre boyunca Deriv, acil yardıma ihtiyaç duyan aileler için 10 yeni evin inşasını yapmak için çalışmalarını sürdürdü. Şirket, evlerin inşaatı için zaman çizelgesini belirledi, en çok ihtiyaç duyan toplulukları ve aileleri tespit etti ve kaynakların tahsis edilmesini sağladı. Kapsamlı plan, malzeme tedariki, taşıma ve sorunsuz proje yürütülmesi için katı güvenlik protokolleri uygulanmasını içeren lojistiği detaylandırıyor.



Deriv Paraguay ofisinin başındaki Sebastian Perez, projenin ilk aşamalarına dair görüşlerini paylaşarak, “Şirketimizin çalışanları, ailelerle yapılan röportajlarda TECHO çalışanlarıyla eşleştirildi; bu deneyim, birçoğunda ailelerin yaşadıklarına dair yeni bir hayranlık duygusu uyandırdı. Bu proje ile ihtiyaç sahibi toplulukların yaşam kalitesini iyileştirmeyi umuyoruz” dedi.



TECHO sözcüsü Ian Insaurralde, iş birliğinin hedeflerine ilişkin düşüncelerini ifade ederek, “Ana amacımız, Latin Amerika ve Karayipler’deki yoksulluk içinde yaşayan ailelerin üstesinden gelmelerine ve fırsatlar sunmaya yardımcı olmaktır. Şirket ile çalışarak topluluğun ihtiyaçlarını değerlendirmeyi, bir eylem planı geliştirmeyi ve topluluklarını dönüştürmelerine yardımcı olacak araçları sağlamayı başardık” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER