© Tanık Haber

ÇUKUROVA HAVALİMANI 29 EKİM’DE AÇILACAK MI?

Mersin Platformu Sözcüsü Tarık Antalyalı, açılışı adeta yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı’nın söylendiği gibi bu yıl 29 Ekim’de açılamayacağını ileri sürdü.

MEHMET IŞIK-   Mersin Platformu Sözcüsü Antalyalı, yaptığı açıklamada; Çukurova Havalimanı’nın açılışının 29 Ekim tarihine yetişmeyeceğini savundu. Antalyalı, 12 yıl önce yapımına başlanan ve bölgenin ticaretine, turizmine, ihracatına ve ithalatına çok büyük katkı sağlayacak bir yatırım olan havalimanın, onlarca açılış tarihi verilmesine rağmen hala açılmadığını hatırlattı. Açılışın hala sürümcemede olduğunu söyleyen Antalyalı, açıklamasında şu görüşleri savundu: “Çukurova Havalimanı, 29 Ekim 2023’de yani  Cumhuriyetimizin 100 .yıldönümünde açılacaktı. Şimdi bu açılış Ocak 2024’e kalmış görünmektedir. Yapımı aynı tarihlerde başlayan başka illerdeki havalimanları çoktan hizmete açılmış bulunmaktadır. Havalimanın açılışına bağlı olarak uzun bir müddetten beri turizm alanı ilan edilen Tarsus Kazanlı Projesi de hikaye oldu. Havalimanı olmadığı için bu bölgede ihale alan şirketler yatırımı yapmamışlardır belki de haklıdırlar. Turizme yatırım yapıyorsunuz ancak o ilde havalimanı yok yeterli otel yok alt yapıda olması gerekenler olmadığı için bu turizm projesi de öylece askıya alınmış gözükmektedir.”

“KUVVETLİ BİR LOBİ OLUŞTURAMADIK”

Öte yandan Mersin’in maalesef yatırım ve hizmet konusunda uzun bir müddetten beri uğraş vermekte ancak beklediği sonuçları alamayan bir şehir konumunda olduğunu vurgulayan Antalyalı, “Herkes ayrı bir yerden tuttuğu için bugüne kadar bir çok kez girişimde bulduysak da kuvvetli bir lobi oluşturamamış bulunmaktayız. Sadece toplantılar yapılmakta, resimler çekilmekte ve daha sonrası gelmemektedir yani iş sonunda siyasi iradeye dayanmaktadır. Siyaset yapan, sivil toplum kuruluşlarında çalışan, Mersin’e yatırım yapan, ev hanımı, öğrencisi yani

hepimiz burada nefes almaktayız. Mersin’e hizmet her türlü siyasi görüşün, siyasetin partinin üstündedir. Seçilmiş milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız rozetlerini çıkartarak sadece Mersin ve ülkesi için ‘ne yapabiliriz, görevdeyken nasıl bir faydamız olur’ düşüncesi ile hareket etmek zorundadır. Çünkü yaşadığımız Mersin bizlerindir ve başkada bir Mersin yoktur. Kuvvetli baskı unsuru olan bir ‘Mersin lobisinin’ kurulması için elimizden gelen gayreti sarf etme inancını halen taşımaktayım” diyerek açıklamasını noktaladı.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER