© Tanık Haber

CHP’li belediyeler yeni bir dönem başlattı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz İlçesi Kuruçeşme'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in Seçim Ofisi açılışına katıldı. Seçer, “30 büyükşehir belediyeleri içerisinde en başarılı belediyeler CHP’li Büyükşehir Belediyeleridir. Buna kimseye itiraz edemiyor. Çünkü CHP’li belediyeler yeni bir dönem, yeni bir çığır açtı” dedi.

MERSİN (TANIK HABER)-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in Seçim Ofisi açılışına katıldı. Vatandaşların ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Seçer, 14 Mayıs seçimleri ile birlikte Türkiye’de demokrasinin, insanlığın, hakkın ve hukukun kazanacağını söyledi. Başkan Seçer, 4 yıl önce belediyelerde kurdukları gönül köprülerini15 Mayıs'tan sonra tüm Türkiye’de kuracaklarını söyledi. CHP’li Belediye Başkanlarının 4 yıldır 11 büyükşehir belediyesini yönettiğini hatırlatan Seçer, “11 Büyükşehir belediyesi demek, Türkiye'nin yaklaşık yüzde 50 nüfusunun yaşadığı, ekonomisinin üçte ikisinin döndüğü şehirler demek. Türkiye'de gerçekçi anketler yapılıyor. Bu yapılan anketlerde 30 büyükşehir belediyeleri içerisinde en başarılı belediyeler CHP’li Büyükşehir Belediyeleridir. Buna kimseye itiraz edemiyor. Çünkü CHP’li belediyeler yeni bir dönem, yeni bir çığır açtı” dedi.

“ASIL İŞİMİZ 15 MAYIS’TAN SONRA BAŞLIYOR”

Asıl işlerinin 15 Mayıs’tan sonra başlayacağına dikkat çeken Seçer, “Herkes biliyor, sandıktan 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu çıkacak. Bugünkü düzenin karşısında olan partilerin kazanacağı toplam milletvekili sayısı 300’ün üzerinde olacak. Bunu herkes biliyor. En başta her gün anket yaptıran iktidar biliyor. Ama bu sonucu ortadan kaldırmak için bin bir çare düşünüyor. Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek açıkladı. İçişleri Bakanlığı valiliklere, kaymakamlıklara yazı göndermiş; ‘20 bine kadar nüfusu olan yerleşim yerlerini 3 görevli, 20 bin ile 100 bin nüfusu olan yerleşim yerlerini 5 görevli, 100 binden fazla nüfusu olan yerlere de en az 10 görevli vereceksiniz’ diye. Bunlar çıkan ıslak imzalı sandık sonuçlarını İçişleri Bakanlığı’na anında çevrimiçi geçecek. Seçim Kanunu’na göre böyle bir şey mümkün mü?” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTLER OYUMUZA SAHİP ÇIKACAK”

Mevcut iktidarın sandıktan çıkamayacağını ancak kazanmak için her türlü oyunu deneyeceğini söyleyen Seçer, bu oyunlara karşı CHP’nin yoğun bir çalışma gösterdiğini kaydetti. Seçer, “Örgütler oyumuza sahip çıkacak, görevi bu. Asıl seçim ne zaman kazanılır biliyor musunuz? Siz 31 Mart’ta kazandığınız belediyelerle halkın gönlüne girdiniz mi? Köprü, şefkat, sevgi oldunuz mu? İşte o zaman seçimi alırsınız. 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, CHP’nin en güçlü olduğu seçimlerden bir tanesidir.  Elimizde referans var, gurur, onur duyacağımız emek, alın teri var. 4 yıldır bu kent için çalışan belediye başkanları var” diye konuştu.

“ŞAHESERLER YARATACAK CUMHURİYET ÇOCUKLARI VAR”

 Pandemide CHP’li belediyelerin vatandaşlar için canhıraş çalıştıklarını hatırlatan Seçer, “Belediyeler olmazsa halkın hali nice olacaktı? Sadece Büyükşehir evlerinize kadar 170 bin gıda kolisi gönderdi. Tarihinde olmuş mu? CHP’li belediyeler yaptı bunu. Depremde belediyeler olmasaydı çok daha farklı bir tablo ile karşılaşırdık. Deprem bölgesine ilk giden CHP’li belediyelerdir. Gerisi laf-ı güzaf. Biz görevimizi yapıyoruz. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bizim yüzümüz var, özgüveniniz tavan olsun. Güçlüyüz, çok iyi kadrolarımız var. 15 Mayıs’tan sonra da bütün bakanlıklarda şaheserler yaratacak cumhuriyet çocukları var. Atatürkçü, çağdaş, devrimci, cumhuriyetçi insanlar var” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER