© Tanık Haber

CHP’DEN 100. YIL KUTLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Mersin İl Başkanlığı tarafından kutlama programı düzenlendi.

MEHMET IŞIK- CHP, tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de 100. yaşını kutladı. İl Başkanlığı bahçesinde düzenlenen kutlama programına CHP Mersin Milletvekilleri Talat Dinçer, Gülcan Kış, ve Hasan Ufuk Çakır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Gençlik Kolları Mersin İl Başkanı Alkım Sümer ile ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Program CHP’nin tarihini anlatan sunumla başlayıp partiye hediye edilen 100. Yıl Cumhuriyet Marşı'nın dinletilmesiyle devam etti. Törende ayrıca 100. Yıl pastası kesildi.

“PARTİMİZİN GEÇMİŞİYLE GURUR DUYUYORUZ”

Daha sonra söz alan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü bir tarihi olduğunun ve her dönemde ülkemizin üstesinden geldiği zorluklarda yol gösterici rolü üstlendiğine dikkat çekti. “Partimizin, cumhuriyetimizin geçmişiyle tabii ki gurur duyuyoruz” diyen Başkan Ömür, 1. Kurultayın 4 Eylül 1919’da yapıldığını hatırlattı. Bu tarihin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Ömür, “İlk kongremiz o zamanki adıyla Cumhuriyet Halk Fırkası 9 Eylül’de yapıldı. Kuruluş yıldönümümüz olan tarih. Partimizin mazisi böyle önemli bir tarihle başlıyor. Geçmişimizin mirası bu kadar köklü. Ve 2. Dünya savaşından başlayarak partimiz birçok olayda ülkemizi her zaman düzlüğe çıkarmasını bildi ve hep en doğru yolu gösterdi. Tabii ki bununla gurur duyuyoruz. Ancak bu gurur duyduklarımızın ötesinde bizim iktidara ve daha ileri gitmeye, başarılı olmaya ihtiyacımız var” dedi.

“CHP İKTİDARA YÜRÜYECEK”

CHP’nin perspektifinin iktidar olması gerektiğini ifade eden Başkan Ömür, şöyle devam etti: “Kuvayi milliye ruhundan gelen partinin hedefi ana muhalefet partisi olmak olamaz. Biz daha az başarıyla yetinen ve sürekli mazeret üreten bir parti olamayız. Bir yerel seçimden çıktık. Mersin’de belli bir başarıyı yakaladık ama ülke genelinde seçimi kaybettik ve hiçbir mazeret göstermeden kendi içimizde tartışarak önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim Türk halkına karşı bir sorumluluğumuz var. Türkiye’yi içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Türkiye’ye bir iktidar borcumuz var. Bunu önümüzdeki ilk seçimde yerel seçimde Mersin’den başlayarak, 13 ilçemizi ve Büyükşehir’i alarak üyelerimizle, partililerimizle birlikte yerine getireceğiz. Buradan hepimizin bu sözü vermemiz gerekiyor. 100 yılda partimiz birçok badire atlattı. Tabii ki bu badireleri de atlatacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi her zaman güçlü ve dinamik yapısıyla yeni başarılara ve iktidara yürüyecek.”

“ATA’MIZLA, ŞANLI TARİHİMİZLE ÖVÜNECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen 100. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldığını ve Anıtkabir’de Atatürk’ün kabrine gittiğini söyleyerek, “Bizim kurucu liderimiz, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktık. Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur duyuyorum. Bu partinin bir mensubu olmaktan gurur ve övünç duyuyorum. Bu partide belediye başkanlığı yapmaktan gurur ve onur duyuyorum, buradan Türkiye duysun. Partimizle, Ata’mızla, şanlı tarihimizle övüneceğiz. Çakma hikâyecilerin yazdığı tarih ile değil, savaş meydanlarında yazılan tarihle, devrimleriyle, mücadeleleriyle, kurumlarıyla yazılan tarihle övüneceğiz. Buhranlı günlerden bu ülkeyi çıkartanlarla övüneceğiz. 2. Dünya Savaşı buhranında bu ülkeyi savaşa sokmayanlarla övüneceğiz. Barışı önceleyenlerle, demokrasiyi bu ülkeye getirenlerle, İsmet İnönü ile övüneceğiz” ifadelerini kullandı.

“TARİH BİZİ YAZACAK”

“CHP; Mustafa Kemal Atatürk ile omuz omuza mücadele etmiş, ülkeyi kurmuş tüm atalarımızın bugünkü torunlarının, çocuklarının sahiplenmesi gereken bir partidir” şeklinde devam eden Başkan seçer, şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisi tüm Türkiye’nin partisidir. CHP, iktidar uğruna, siyasi ikbal uğruna vatanı satmaz, iş birliği yapmaz, dış güçlerle beraber yürümez. CHP doğru bildiğini yapar. Biz böyle bir partinin mensuplarıyız. Hal ve şartlar ne olursa olsun Türkiye’de başarılı olacağız. 11 büyükşehri kazanmıştık 12, 13, 14, 15 olacak. Çok daha fazla il belediyesini, ilçe belediyesini, belde belediyesini kazanacağız” dedi. Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’ni 2019 şartlarından çok daha iyi bir sonuçla, açık ara farkla kazanacaklarının altını çizen Seçer, “Bu başarıyla olacak, başarı da çalışarak olacak. Hep beraber çalışacağız. Hep beraber el ele, kol kola, gönül gönüle birçok başarıya imza atacağız. Tarih bizi yazacak, torunlarımız elde ettiğimiz başarılarla gurur duyacak. Bunu çalışarak yapacağız. 100. yaşımız kutlu olsun.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER