© Tanık Haber

CHP YENİŞEHİR’DE NELER OLUYOR?

Mersin’de CHP Yenişehir İlçe Teşkilatında kongre öncesi sular durulmuyor.  CHP Yenişehir İlçe Yönetiminin seçilmiş delegelerin adlarını silip listelere giremeyen delegeleri kongre listesine eklemeye çalıştığı iddia edildi. Bunun üzerine CHP Yenişehir İlçe Başkan Adayı Çağatay Çakar ile bazı partililer, ilçe binası önünde ‘Adalet’ yazılı pankart açarak bu durumu protesto etti.

MEHMET IŞIK- CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı kongreye gitmeye hazırlanırken seçilmiş delegelerin adlarının silindiği iddiası gündeme damga vurdu. CHP Yenişehir İlçe Başkan Adayı Çağatay Çakar, mevcut CHP Yenişehir İlçe Yönetiminin seçilmiş delegeleri silerek, listelere seçilemeyen delegeler eklemeye çalıştığını ileri sürerek konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda partili ile birlikte CHP Yenişehir İlçe Binası önünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sloganı olan ‘Adalet’ yazılı pankart açan Çakar, “Sandıkta delege seçimlerini kaybedenler masada tüzüğe aykırı bir takım oyunlarla kazanmaya çalışıyorlar. Mesele 21 delege değildir. Mesele isimler ve şahıslardan çok fazlasıdır. Mesele adaletiyle topluma örnek olmaktır. Buradan ilçe ve il yönetimlerine sesleniyorum; bu hukuksuzluğu yapmayın. Seçilmiş delegeleri mağdur etmeyin” dedi.

“MESELE KISA ÇÖPÜN UZUN ÇÖPTEN HAKKINI ALMA MESELESİDİR”

Partililerin alkışları arasında sözlerine devam eden Çakar, şöyle devam etti: “100 yıllık, adalete inanmış, demokrasiye gönül vermiş, şahısların değil ülkenin sigortası olan bir partiyiz! Cumhuriyeti kuran bir partinin üyelerinin özgür iradesine ipotek koyulmaya çalışılmaktadır. Bizler buna asla izin vermeyeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Kimsenin şahsi çıkarları üyelerimizin tercihinin üstünde değildir. Mesele 21 delege değildir. Mesele isimler ve şahıslardan çok fazlasıdır. Mesele adaletiyle topluma örnek olmaktır. Mesele ben yaptım olduramadım meselesidir. Mesele kısa çöpün uzun çöpten hakkını alma meselesidir. Tüzüğü çiğneyerek, üyelerimizin iradesini yok saymak için masa başı oyunlara başvurursanız. İşte o zaman karşınız da bu partinin onurlu emekçi tabanını ‘hak hukuk adalet’ diye haykırır bir şekilde görürsünüz. Bizi bölmek istiyorsunuz, delegelerimizi silmek istiyorsunuz. Ancak biz, bu partinin çıkarlarını şahısların çıkarlarından üstün tutan adil ve dürüst emekçileri olarak, birleşe birleşe saltanatınıza ve adaletsizliğinize son vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Buradan ilçe ve il yönetimlerine sesleniyorum bu hukuksuzluğu yapmayın. Seçilmiş delegeleri mağdur etmeyin. Biz bu haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Tüm yasal yollara başvurarak sesimizi daha da yükselterek mücadelemizi devam ettireceğiz. Bugün burada ilçe binası önündeyiz bu durum devam ederse çok daha büyük bir kitle ile il binası önünde de oluruz. Çünkü haklıyız,  kazanacağız. “ Çakar, son olarak seçilmiş delegelerin haklarını sonuna kadar koruyacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER