© Tanık Haber

Çevrecilere jandarma duvarı

RAZİYE  ERDEN-MERSİN (TANIK HABER)-Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne ilk yakıt transferine karşı eylem yapanlarla jandarma arasında kısa süreli arbede yaşandı.  Jandarma, TİP Mersin Milletvekili Adayı Hakan Güneş'in de aralarında olduğu 3 kişiyi gözaltına aldı ancak bir süre sonra serbest bıraktı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) nükleer yakıt transferi yapılması öncesi aralarında TİP’lilerin de bulunduğu bir grup çevreci eylem yaptı. Yakıt transferine karşı çıkan nükleer karşıtları, Akkuyu’ya doğru yola çıktı. Akkuyu'ya ulaşan yurttaşlar jandarma tarafından engellendi. Jandarmanın bölgeyi terk etmesini istediği eylemciler buna karşı çıktı. Tüm uyarılara rağmen bölgeyi terk etmeyen çevreciler, jandarma kalkanlarıyla ileri doğru itildi. Müdahalenin ardından jandarma TİP Mersin Milletvekili Adayı Hakan Güneş ile 2 kişiyi gözaltına aldı. Jandarma, kısa süre sonra gözaltındaki eylemcileri serbest bıraktı.  

“ÖLÜM MEKANI” İDDİASI

Nükleer karşıtlarıyla birlikte Akkuyu'ya doğru harekete geçen TİP Mersin Milletvekili Adayı Hakan Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Buranın nasıl bir ölüm mekanı olduğunu halka anlatmamız engelleniyor. Akkuyu'daki ölüm santralinin açılış töreni var bugün. Mersin'den yola çıkmamızın ardından 70-80 kilometre içinde bu dördüncü durduruluşumuz. Nükleer Karşıtı Platform ve TİP üyeleri olarak devam ediyoruz yolumuza. Sürekli durduruluyoruz. Açılışa katılmamız ve buranın nasıl bir ölüm mekanı olduğunu halka anlatmamız engelleniyor. Bizi her aşamada durdurmaya çalışıyorlar ama bu nafile bir çaba. Biz oraya varacağız ve oranın ne anlama geldiğini anlatmaya devam edeceğiz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER