© Tanık Haber

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE SU VURGUSU

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, burada yaptığı konuşmasında yaz aylarında ortaya çıkan kuraklık sıkıntısına karşı suyun bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

MEHMET IŞIK - Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen 30 ve birimlerden gelen 33 madde olmak üzere toplam 12 madde görüşüldü.  Artan nüfusla birlikte yaşanabilecek su sıkıntılarıyla ilgili konuşan Başkan Seçer, özellikle yaz aylarında ortaya çıkan kuraklık sıkıntısına karşı suyun bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Bu konuda Büyükşehir ve MESKİ’nin gerekli tedbirleri aldığını hatırlatarak,  MESKİ’de AR-GE birimi kurduklarını söyledi.  “Orada hem enerji hem diğer teknolojiler konusunda, yani maliyetlerin düşmesi, kaçakların yok edilmesi, daha düşük maliyetle yenilenebilir enerji sistemlerine dönüşü çalışıyoruz” diyen Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Ama bunun yanında da MESKİ’nin ilgili birimleri her gün bir yerde bir kuyu, yeni bir kaynak arayarak bu ömrün bitmeyeceğini biliyorlar. MESKİ suyun bilinçli kullanılması konusunda eğitimler de veriyor. Öğrencileri tek tek otobüslere alarak getiriyor, eğitim veriyor onların daha rahat anlayacağı dilde filmler hazırlıyor. Bütün bu görevleri hepimizin yapması lazım.” 

ÖĞRENCİLERİN 1 LİRAYA YOLCULUĞU DEVAM EDECEK

Başkan Seçer, konuşmasının devamında öğrenci abonman biletlerine de değinerek, “Toplu taşıma maliyetlerimiz çok yüksek ama biz mümkün olduğunca en düşük fiyatlarla devam edeceğiz. Öğrenci fiyatlarında da bir değişiklik olmayacak. Bizde abonman kartı olan öğrenciler 2023 sonuna kadar 1 liraya seyahat edecekler” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER