© Tanık Haber

Bürokrat eşlerinden Olgunlaşma Enstitüsü ziyareti

MERSİN (TANIK HABER)- Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin eşi Özlem Nebati ile Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan, usta öğreticiler ve kursiyerlerle bir araya gelerek sohbet etti.

İki bürokrat eşi, ziyaretlerinde Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün atölyelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bayan Nebati ve Bayan Yıldız, usta öğreticiler ve kursiyerlerle de bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ülke genelinde 30 tane Olgunlaşma Enstitüsü ve bin tane Halk Eğitimi Merkezi bulunduğu, Mersin’de de 1 Olgunlaşma Enstitüsü ve 14 Halk Eğitimi Merkezi’nin her yaştan vatandaşa açtığı kurslarla hizmet verdiği aktarıldı.

“OLGUNLAŞMA ENSTİTÜLERİ HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARIDIR”

Olgunlaşma Enstitüleri hakkında bilgiler verildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Olgunlaşma Enstitüleri, kültürel değerlerimizi özellikle geleneksel sanatlarımızı ve giyim kültürümüzü araştıran, asıllarını koruyarak yeni ürünler hazırlayan, arşivleyen ve gelecek kuşaklara aktaran, bunların ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasını sağlayan, teknolojik gelişmelere paralel olarak sektörde yer alacak nitelikli elemanlar yetiştiren, eğitim ve öğretimin yanı sıra araştırma, tasarım, üretim, tanıtım ve pazarlama süreçlerinin tümünü gerçekleştiren hayat boyu öğrenme kurumlarıdır. 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Mersin Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde 13 atölye bulunmaktadır.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER