“Blockchain tabanı ile birlikte yapay zekaya önem veren firmalar bayrağı önde tutacak”
EKONOMİTÜRKİYE’NİN İNOVASYON, BEYİN VE YAZILIM ANLAMINDA ULUSLARARASI BOYUTTA ÇOK İLERİDE GİTTİĞİNİ VE SADECE İTİCİ GÜCE İHTİYACIN OLDUĞUNU BELİRTEN BANKPOZİTİF YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERKAN KORK, “GELECEK ARTIK YAZILIM VE YAPAY ZEKADAN OLUŞUYOR. YAPAY ZEKA OLMADAN BANKACILIK VE ÖDEME SİSTEMLERİNDE HERHANGİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLMAYACAK. BLOCKCHAİN TABANI İLE BİRLİKTE YAPAY ZEKAYA ÖNEM VEREN FİRMALAR BAYRAĞI ÖNDE TUTACAKTIR. DÜNYA İLE REKABET O ZAMAN DAHA FARKLI OLACAK. BELKİ DE ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL AKILLI SAATLERİMİZ İLE DEĞİL DÜŞÜNCE GÜCÜMÜZLE ÖDEMELERİMİZİ YAPACAĞIZ” DEDİ.
Türkiye’nin inovasyon, beyin ve yazılım anlamında uluslararası boyutta çok ileride gittiğini ve sadece itici güce ihtiyacın olduğunu belirten BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, “Gelecek artık yazılım ve yapay zekadan oluşuyor. Yapay zeka olmadan bankacılık ve ödeme sistemlerinde herhangi bir şey söz konusu olmayacak. Blockchain tabanı ile birlikte yapay zekaya önem veren firmalar bayrağı önde tutacaktır. Dünya ile rekabet o zaman daha farklı olacak. Belki de önümüzdeki 10 yıl akıllı saatlerimiz ile değil düşünce gücümüzle ödemelerimizi yapacağız” dedi.
Bu yıl 5’incisi düzenlenen İstanbul Fintech Week (IFW’24), ‘Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor’ teması ile ziyaretçilerini kapılarını açtı. Etkinlik kapsamında dijital para; dijital bankacılık, web3, yapay zeka, tokenlaştırma ve işletmelerde finansal teknolojilerin kullanımları gibi sektöre ışık tutacak konular ele alındı. Türkiye’nin finansal teknoloji kuruluşlarından BankPozitif’in Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork ise etkinlik kapsamında, ‘Bankalar için dijital yolculuk oluşturmak’ temalı sunumunda, finansal teknoloji alanındaki yenilikçi yaklaşımları ve dijital dönüşümün bankacılık sektörüne olan etkilerine vurgu yaparak, gelecekte finansal teknolojinin nasıl şekilleneceğine dair bakış açısı sundu.
“Belki de önümüzdeki 10 yıl içinde ödemelerimizi düşünce gücümüzle yapacağız”
Türkiye’nin inovasyon, beyin ve yazılım anlamında uluslararası boyutta çok ileride olduğunu ifade eden Erkan Kork, “Sadece biraz itici güce ihtiyacımız var. Türkiye’de mutlaka en az 5 ve 6 tane PayPal çıkartacak güce sahip. İtici gücünün hala sektöre inmediğini düşünüyorum. İndiği zaman hem yatırımcı anlamında hem de dünyayla rekabet anlamında çok farklı odaklandığımız noktalar olacak. Avrupa’da bir bankada hesap açmaya kalktığınız zaman en az bir hafta on gün bekleniyor. Türkiye’de hangi bankaya giderseniz gidin daha şubeden çıkmadan kartınızı veriyorlar. O yüzden bu tür etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyorum. Gelecek artık yazılım ve yapay zekadan oluşuyor. Yapay zeka olmadan bankacılık ve ödeme sistemlerinde herhangi bir şey söz konusu olmayacak. Blockchain tabanı ile birlikte yapay zekaya önem veren firmalar bayrağı önde tutacaktır. Dünya ile rekabet o zaman daha farklı olacak. Belki de önümüzdeki 10 yıl akıllı saatlerimizde değil düşünce gücümüzle ödemelerimizi yapacağız. Türkiye’de e-ticaret siteniz varsa yurt dışındaki ödeme kuruluşlarından hizmet alabiliyorsunuz. Fakat bizler şu anda bunu veremiyoruz. Kanun buna izin verirse bizlerde pastadan pay alabiliriz” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir