© Tanık Haber

BAŞKAN SEÇER, ÖZEL GÜNEY GELİŞİM OKULLARI’NIN CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 100. YILI ETKİNLİĞİ’NE KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Özel Güney Gelişim Okulları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı ve okulun kuruluşunun 25. Yılı etkinliğine ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılında faaliyete geçirilecek ‘EMO Çocuk Kulübü’nün açılışına katıldı.

MERSİN (TANIK HABER)-Özel Güney Gelişim Okulları’nda gerçekleştirilen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Barosu Başkanı ve Başkan Seçer’in Hukuk Danışmanı Semih Gökayaz, Özel Güney Gelişim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilci Burhan Tekniker, okul müdürü ve öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Özel Güney Gelişim Okulları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı ve okulun kuruluşunun 25. yıl etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Başkan Vahap Seçer konuşmasında; programda protokol veya siyasi bir konuşma yapmayacağının atını çizerek, “Burası bir aile ortamı. Sizlerin burada olması, çocuklarımızın bu yuvayı ısıtması çok keyifli bir atmosfer ortaya çıkarmış. Bu gün; milletimiz, bu kadim topraklar üzerinde yaşayan 86 milyon insan ve mazlum toplumlar açısından önemli bir gün: Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıldönümü. Cumhuriyet; bu topraklar üzerinde o dönemin Ulusal Kurtuluş mücadelesinden kalan 10 milyonluk nüfusu üzerinden; ‘Yeni bir yönetim şekli yapalım, oturalım, tartışalım, konuşalım ve Cumhuriyet’i uygun görelim, bunu da ilan edelim’ şeklinde kurulmadı. Cumhuriyet; yedi düvele karşı bu topraklarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarının, hepimizin dedelerinin, ninelerinin mücadelesiyle; dişinden, tırnağından artırdıklarını bu vatanın savunmasına harcamasıyla, canları, kanları pahasına mücadeleleriyle kazanılan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Cumhuriyet’le taçlandırılması, aslında demokratik bir Türkiye'nin kilometre taşlarının döşendiği gündür” dedi.

“BİZİM İSTEDİĞİMİZ, MÜCADELE ETTİĞİMİZ LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ”

Cumhuriyet’i bir başına değerlendirmemek gerektiğine de vurgu yapan Seçer, Cumhuriyet’i bugünlere kadar verilen 100 yıllık mücadeleyle konuşmak gerektiğini ifade etti. Seçer, “Cumhuriyet bizim için çok değerli ve önemlidir. Basit bir kavram değil, içi dolu dolu, içinde savaş, mücadele, emek, kadın emeği ve mücadelesi, ardından devrimler, kurumlar, medeni dünyaya açılma, hatta medeni dünyanın çok ötesinde, 1930’lu yıllarda dünyada kadının adı yokken, ‘Kadın sen varsın, hem seçersin hem seçilirsin’ diyen bir zihniyettir laik Türkiye Cumhuriyeti. Cumhuriyetler çok ama bizim arzuladığımız, istediğimiz ve mücadele ettiğimiz laik Türkiye Cumhuriyeti’dir. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyen Atatürk'ün anlayışına göre laik Türkiye Cumhuriyeti. Atatürk’ümüzle, ülkemizle ve milletimizle, mutluyuz ve gururluyuz” diye konuştu.

“CUMHURİYET; HER ŞEY DEMEK”

Kendilerine kimsenin tarih ve Cumhuriyet dersi vermeye kalkmamasını söyleyen Seçer, “Gayet iyi biliyoruz. Mutlaka bu 100 yıllık mücadele sürecinde nice karlar, fırtınalar, boranlar geçti. Demokrasi böyle bir şey. Bizim bir eksiğimiz var Cumhuriyet’ten; Cumhuriyet’i tam demokrasi ile taçlandıramadık. Katılımcı, bütün herkesin, yönetenlerin, bürokrasinin, siyasilerin içine sindirebildiği bir demokrasiyi yaratamadık. Zaten çektiğimiz sancılar da o doğumun sancıları, tam demokratik Cumhuriyet’in sancıları. Elbette ki demokrasi doğduğu andan emekleme, büyüme, yürüme ve koşma dönemine kadar emek istiyor. Bunu da yapmak ve o emeği vermek zorundayız. Cumhuriyet; her şey demek. Atatürk'ün dediği gibi; ‘Cumhuriyet Bilhassa Kimsesizlerin Kimsesidir.’ Yani hepimizin, tüm Türk halkının kimsesidir Cumhuriyet. Yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Hep beraber, ulusça, birlik, beraberlik içerisinde, çocuklarımızla, müreffeh bir Türkiye'de daha nice 100 yıllara. Bunun için çalışacağız, çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Program; Atatürk özdeyişlerinin dramatize edilmesi ve devamında lise öğrencilerinin vals gösterisi, dördüncü sınıf öğrencilerinin gösterisi, lise öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve devamında da zeybek gösterisi ile sona erdi. 

SEÇER, EMO ÇOCUK KULÜBÜ’NÜN AÇILIŞINA KATILDI

Başkan Seçer ayrıca, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi tarafından kurulan ‘EMO Çocuk Kulübü’nün açılışına katıldı. Açılış kurdelesini EMO Mersin Şube Başkanı Alkan Alkaya, oda üyeleri ve çocuklar ile birlikte kesen Başkan Seçer, kulübün hayırlı olmasını dileyerek, çocukları ve ailelerini 30 Ekim'de gerçekleştirecekleri Mercan İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nin açılışına davet etti. EMO Mersin Şube Başkanı Alkan Alkaya ise, Başkan Seçer'e açılışı gerçekleştirmesi ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER