© Tanık Haber

BAŞKAN SEÇER BÜYÜK AİLESİYLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, “Çok Çalıştık Şimdi Eğlence Zamanı” sloganıyla düzenlenen Piknik Etkinliği'nde Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü personeli ve aileleri bir araya geldi. Personel, etkinliğe aileleri ile birlikte katılım sağladı.

Silifke Çamdüzü Şehitlik Tabiat Parkı'nda düzenlenen piknik programına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, CHP ilçe başkanları, muhtarlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları ile daire başkanları katılım sağladı. Piknik programı; Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke, Mut, Gülnar ve Erdemli ’deki Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü personelinin kaynaşması amacıyla düzenlendi. Başkan Seçer’in personel ile bir araya geleceği piknik ve kaynaşma etkinlikleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Etkinlikte konuşan Başkan Vahap Seçer, ‘Büyük ailem’ olarak addettiği Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ personeli ile görevde olduğu 4,5 yıllık süre içerisinde çok önemli ve değerli birçok çalışmaya imza atmanın haklı gurur ve onurunu yaşadığını söyledi. Günümüzde zamanın çok kıymetli olduğunu ve boşa geçen zamanın o toplum için felakete bir adım daha yaklaşmak anlamına geldiğini söyleyen Seçer, “Çalışmak zorundayız. Ülke olarak, millet olarak çalışmak zorundayız. Dünyada rekabet artık çok zorlu. Akılla, fikirle, ilimle, bilimle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ dediği gibi ilimin peşinden giderek Türkiye’mizi dünyada daha saygın bir ülke haline getirmek için çalışmalıyız ve çalışıyoruz da” dedi.

“GÖNLÜMÜZ RAHAT, BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK”

Seçilmişlerin, vatandaşların emanet oyları ile makama geldiklerini hatırlatan Seçer, bir siyasetçinin bu bilinç ve anlayış ile hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Seçer, “Değerli bir siyasetçiye yakışan halktan aldığı bu güvene ihanet etmemektir, halkına hizmet etmektir. Halkının cebinden alınan kaynakları doğru bir şekilde tekrar halkına hizmet olarak götürmektir. İyi bir siyasetçinin, doğru bir siyasetçinin yapması gereken budur. Göreve geldiğimiz günden bu yana hep şiarımız oldu. Mersin halkı bize destek verdi. Bizde hiçbir ayrım yapmadan, herkese eşit hizmet götürdük. Gönlümüz rahat, başımız dik, alnımız açık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin emektarlarının hizmetlerini yaparken asla ve kat’a ayrımcılık yapmadığımı muhtarlarımızda biliyor. İhtiyacı olan herkese hizmeti getirdik. Fakirin, fukaranın, mağdurun yanında olduk.  Çiftçinin, üreticinin, alın teri dökenin, halkın yanında olduk. Gerçekten bu vatanı, milletini seven, zamanı geldiğinde kınalı kuzusunu askere götüren halkımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“2 TANE KIRMIZI ÇİZGİ VAR”

Türkiye’de siyasi konjoktürden ötürü merkezi iktidarın belediyelere yönelik ayrım yaptığına vurgu yapan Başkan Vahap Seçer, “İsterdik ki imkânlarımız daha iyi olsun. Türkiye’de siyasi gerginlik olmasın, merkezi hükümet ile belediye ayrımı olmasın. ‘Bu belediyenin önünü keselim, kolunu kıvıralım, onu zor duruma getirelim’, gibi bir düşünceyle karşılaşmak istemezdim. Ama bunları da aştım. Kimseye minnet etmedik, kimsenin karşısında eğilmedik, bükülmedik. Üzerimize gelindi, birçok haksızlıklar yapıldı, bize yafta yapıştırıldı, operasyonlar yapıldı. Biz dedik ki bizim belediyemizin onuru vardır, kurumsal kimliği vardır, ona halel getirmeyiz. Bizim alnımız açık. Bizim için 2 tane kırmızı çizgi vardır. Bir tanesi Albayrak, diğeri de Mustafa Kemal Atatürk. Bizim yolumuz belli, bizi bu yoldan kimse çeviremez. Üzerimize atılan çamurlar, yapıştırılmak istenen yaftalar hepsi boşa çıkar, çıktı da. Ben Belediye başkanınız olarak halkın arasına rahat giren bir insanım. Yürüyerek, vatandaşlarımın arasında sohbet ederek gezen bir adamım. Çünkü kimseye verilmeyecek bir hesabımız yok. 4,5 yıl memleketimiz için çalıştık. Vicdanımız rahat, alnımız açık, başımız dik” diye konuştu.

Başkan Seçer’e konuşmasının ardından personel tarafından doğum günü dolayısıyla da sahnede pasta sürprizi yapıldı.  Piknik programında şişme oyun alanları, Dj performansı, çocuklar için geleneksel oyunlar ve drama atölyeleri, yetişkinler için geleneksel oyunlar yer alırken, ‘Bozuk Akorlar’ konseri ve yerel sanatçı konseri gerçekleştirildi.  

Programda ayrıca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından bir fotoğraf çekim alanı oluşturuldu ve günün hatırası olarak personele çekilen fotoğrafları baskı şeklinde hediye edildi. Başkan Seçer ve Meral Seçer de Piknik Hatırası alanı önünde hem kendileri fotoğraf çektirdi hem de personel ile fotoğraf çekildi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER