© Tanık Haber

BASININ SORUNLARI TBMM’YE TAŞINACAK

Mersin Bizim Platformu ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından ‘Mersin Yerel Basın Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayda konuşan MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, buradan çıkacak sonuçların raporlanarak TBMM’de takibinin yapılacağını söyledi.

MEHMET IŞIK-  Kent basınının sorunlarını ortaya koymak için bir otelde ‘Mersin Yerel Basın Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştaya; MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Rüstem Kaya Tepe ile çok sayıda gazeteci ve Mersin Bizim Platformu gönüllüleri katıldı

BASIN MENSUPLARI İÇİN DÜZENLENEN İLK ÇALIŞTAY

Açılış konuşması yapan MHP’li Uysal, bu çalıştayın basın mensupları için düzenlenen ilk çalıştay olduğunu ifade ederek Mersin’de sektörel bazda eksik olanları konuşmak için çalıştayların devam edeceğine dikkat çekti.  Milletvekili Uysal, “Mersin’in sektörel olarak eksik olan nesi var, bunları inceleyelim dedik. Ve hep birlikte ortak karar aldık. Bunları dinleyelim ve iyi bir yol haritası çıkartalım diye düşündük. Mersin için çalışmaya odaklı gönüllü insanlarımızın olduğu bir platform kurduk.

Bugün ki çalıştayın, basın mensupları için düzenlenen ilk olduğunu öğrendim. Bunun duyumunu almak bizim için ayrı bir öncelik ve onur oldu. Biz buna hasıl olduğumuz için ayrıca onurlandık. Şimdiye kadar sizler hep, bizler için bir şeyler yaptınız. Bizleri desteklediniz, doğruları yazdınız, söylediniz. Artık sizlerin doğrular doğrusunda daha konforlu bir hayat yaşamanız ve sektörü geliştirmeniz için bizler ne yapabiliriz, ondan dolayı çalıştay düzenledik” dedi.  

“ANKARA’DA BASIN LOBİSİ OLUŞTURACAĞIZ”

Uysal, “Bu çalıştay tabi ki ilk ama son değil. Burada neler yapabileceğimizi konuşacağız. Ve Mersin’deki basın mensupları ailesinden oluşturacağımız bir lobi ile Ekim Ay’ında Ankara’da bu sorunların çözümünü kavuşmak için hep beraber çalışacağız. Ankara’daki lobi olmaz ise, burada kendimiz çalar kendimiz oynarız. 2 Ekim’de sizleri oraya bekliyorum” diye konuştu.

“GAZETECİLİK YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA”

Daha sonra söz alan MGC Başkanı Tepe, dijital, sosyal ve yeni medyanın önemli olduğunu fakat dezavantaj olarak da gazeteciliği etkilediğini ve mesleğin yok olmayla karşı karşıya kaldığına işaret etti.

Başkan Tepe, konuşmasına şöyle devam etti: “Gelişen teknoloji bizim mesleğimizi daha da rahatlatacağını düşünürken aslında çok farklı bir şeyle karşı karşıya kaldık. Ciddi anlamda mesleğimizi kaybetme noktasındayız. Bu eğitim stratejik anlamda önemli. Geleceğe uyum sağlamamız lazım. Bizde bu uyumu sağlayacağız. Sayın vekilimiz Levent Uysal, daha vekil adayı iken bu görüşmeleri yaptığımız da çalıştay projesi olduğunu bize ifade etmişti. ‘Seçilim ya da seçilmeyeyim, kent adına bu çalıştayı yapalım.’ demişti. Ve şimdi bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gazeteciler, siyasilerin vermiş olduğu birçok sözlerin daha sonra göz ardı etmesine alışkın. Verilen sözün tutulması bizim için çok önemli. Çalıştay verilen sözün yerine getirilmesi noktasında çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu çalıştay sonrası çıkacak olan sonuçların raporlanması ve TBMM samimiyetle takibinin yapılmasına inancımız tamdır. Ama bizim de bu konuda katkı vermemiz lazım. Gazeteciliğin ne derece önemli olduğunu vurgulamalıyız. Gazetecilik farklı bir meslek örgütü. Bir dünyayı, ülkeyi değiştirebilen güce ve imkanlara sahip olan insanların yapmış olduğu meslek. Şöyle düşünün ki; bir yolsuzluk, usulsüzlük farklı durum söz konusu var. Hakimler, savcılar görevini yapmıyor ya da farklı bir durum söz konusu ve yine insanlar bir şekilde kamu görevlileri görevini yapmadığı için mağdur duruma düşürüyor. Burada gazetecinin görevi başlıyor. Gazeteci cesur yürekle kurup kamuoyunu duyuruyor. Mesleğimizin son dönemde yaşadıkları ile beraber ne derece önemli olduğunu vurguluyoruz. Yüreği vatan ve millet aşkı ile çarpan gazeteciler yok olma tehlikesi ile karşı karşıyalar. Bunu anlatmamız lazım.”

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Tan; dijital eğitim, internet gazeteciliği, yeni medya konuları ile ilgili sunum yaptı. Sunum sonrası MGC Başkanı Tepe ve ile yönetim kurulu üyeleri, Dr. Levent Uysal’a ve Dr. Hakan Tan’a plaket takdim etti. Çalıştayın ikinci bölümünde ise Mersin’de görev yapan basın mensuplarının sorunları dinlendi. Çalıştay sırasında not edilen sorunların, Uysal tarafından TBMM’ye taşınacağı da bildirildi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER