Aydın’da dirençli kentler ve yeşil altyapıya dikkat çekildi
ÇEVREAYDIN (İHA) - EKOSİSTEMİ KORUMA VE DOĞA SEVENLER DERNEĞİ’NİN (EKODOSD) ÇARŞAMBA SÖYLEŞİLERİ’NDE YEŞİL ALTYAPILARIN KENTSEL BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK AÇISINDAN KENTSEL EKOSİSTEMLERE VE BİRLİKTE ENTEGRASYONLARININ DİRENÇLİ KENTLER İÇİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI.
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri’nde yeşil altyapıların kentsel biyolojik çeşitlilik açısından kentsel ekosistemlere ve birlikte entegrasyonlarının dirençli kentler için önemine vurgu yapıldı.
Aydın’da tarihin ve ekosistemin korunması adına önemli çalışmalar yürüten Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), ‘Çarşamba Söyleşileri’ne aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen söyleşinin bu haftaki konusu ise “Yeşil altyapı ve dirençli kentler” oldu. Söyleşilerin bu haftaki konuğu ise Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyza Şat oldu. Şat, yeşil altyapıların kentsel biyolojik çeşitlilik açısından kentsel ekosistemlere, kentsel habitatlara olan etkileri ve dirençli kentler konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
Her hafta gerçekleştirilen söyleşilerin devam edeceğini ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; “Çarşamba Söyleşilerinin bu haftaki konuğu Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyza Şat oldu. Doç. Dr. Şat ‘Yeşil altyapı ve dirençli kentler’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Uzmanlık alanları peyzaj analizi, peyzaj planlama, ekolojik planlama konuları olan Şat, bitkisel materyal, sürdürülebilir peyzaj tasarımı ve koruma planlama konularında da deneyim sahibi olup, Kazdağları ekolojik planı ve koruma planı ile zonlama çalışmalarında doktorasını yapmıştır. Yeşil altyapıların kentsel biyolojik çeşitlilik açısından kentsel ekosistemlere, kentsel habitatlara olan etkilerini, mavi altyapı ve gri alt yapıyla olan ilişkilerini ve bu üçünün birlikte entegrasyonlarının dirençli kentler için önemine vurgu yaptı. Dirençli kentlerin oluşturulmasında, yeşil altyapıların doğa temelli çözümlerin öncelikli olduğu örnekler üzerinden gösterildi. Doğa temelli çözümlerin afet risk azaltımı ve iklim değişikliğine katkıları anlatıldı. Konuklar tarafından özellikle Kuşadası üzerinden yeşil altyapı ve dirençli bir kent oluşturulmasına yönelik neler yapılabileceğiyle ilgili sorular soruldu" dedi.
Yapılan sunumun ardından konukların sorularını da yanıtlayan Doç. Dr. Beyza Şat’a EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi.
İlginizi Çekebilir