© Tanık Haber

ATLANTİS NEDEN BATTI?

M.Ö. 9600 yıl önce Atlantis kıtası vardı. Bakın, dikkat edin. Milattan 9600 yıl önce. Atlantis diye bir kıta vardı.

Bu doğrudur. Oradaki insanlar öyle büyük savaşçılardı ki 1200 tane savaş gemileri vardı. Öyle mağaralarda falan yaşayan insanlar değillerdi. Teknolojide o kadar ilerlemişlerdi ki altın, cevher ve ham madde olsun, yerden kazandıkları madenler ile çok güçlü olup her tarafa hükmedebilecek güçteydiler. 240 bin kişilik bir orduları vardı. Tabi bunu anlatan kim? Platon.

Milattan önce 9600’de bu kavim yaşamış. Hatta Libya, Asya ve Afrika’ya kadar uzanan bir kıtaydı. Ama bir insanı kim yok eder? Kibir. O kadar kibirlendiler ki artık (Ya Rabbi affet oradaki haneyi) “Biz her şeyi yaparız. Her şeye kâdiriz.” deme durumuna geldiler. Fazla da girmek istemiyorum. Teknoloji inancına daldılar, ilmi unuttular.

Şimdi bakın; bilim, ilimden alınır. İnsan olan, aklı başında olan anlar. Hz. Muhammed dediyse acaba sadece kendi dönemi için mi söylemiş?  “Ben, ilmin şehriyim; Ali, onun kapısıdır. Hazret-i Adem'den önce ve şimdiye kadar ilim alacaksan Hazret-i Ali'nin kapısına mecbur geleceksin.” diyor. Hazret-i Muhammed bunu söyledi. Hazret-i Muhammed'in hatırı için kainatlar, dünyalar yaratıldı. İlmin kaynağı dindir. Şimdi dinden dünya ilmi çıktı. Din olmazsa dünya neye yarar? Yaratıcı olmazsa dünya olur mu? Yaratıcı diyor ki; “Bana ibadet edeceksin.” dünya ilmi ise ayrı. İlk önce ilmi Allah'tan alıyor, o ilimden de bilim oluyor, bilimden de teknoloji üretiliyor.

İşte Atlantis'te Poseidon Tapınağı vardı. Poseidon altından yapılmış, cevherden yapılmış ve insanların bulamadığı bazı pırlantalar ile örülmüştü. Bakın, Platon bunu anlatıyor. O kadar zengin oldular ki Poseidon'un çocukları, Atlas ve kardeşleri ile Atlas’ın torunları Atlantis'e hükmettiler. Yıllarca kaldılar. O kadar teknolojide ilerlediler ki altınları, paraları oldu ve bu yüzden Allah'ı unuttular. Bakın, burada Allah'a karşı çıkınca, Atlas’ın çocukları, torunları kibirliliğe daldılar. “Biz her şeyi yaparız.” dediler. Bu inkâr sonrasında Allah, bir gecede onlara bir ceza verdi. Depremler, olaylar çıktı. Atlantis okyanusunda, Atlantis'i denizin dibine batırdı. Bir gece de yok oldular. Plato, Atlantis’i bunun için konuşuyor.

Bizde de bakın depremler, felaketler, olaylar oluyorsa boşuna olmuyor. Hz. Muhammed’e (S.A.V.) sordular. Dediler, “Depremler neden oluyor?”. Dedi, “Fuhuş, inkarcılık başladığı zaman dünya sallanmaya başlar, dünyanın terazisini bozuyorsunuz”. Bitti. Bu açık ve net.

Atlantis’i konuşacaksam, daha çok konuşurum. Kimler hükmetti? Hatta Zeus aralarında vardı. Bunların hepsi oradaydılar. Perus, Zeus vb. bunları biz çok iyi biliyoruz. Siz kitapta okursunuz. Bazıları anlatır, dinlersiniz. Bazıları, bunları yaşamış. İleride de ne yaşanacağını çok iyi biliyorum. Tabi ben kendimden değil, Mevlana Ali ve Ehli Beyt'in faziletlerinden biliyorum. Ve ben, Mevlana Ali'nin adamıyım.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER