© Tanık Haber

ATA’YA SAYGI İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORLAR

Toroslar Belediyesi ve Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER) işbirliğinde düzenlenen ‘7. Geleneksel 10 Kasım Ata’ya Saygı’ ve ‘Pedala Engel Yok’ Projesi kapsamında bisikletliler Ankara’ya doğru yola çıktı. Aralarında görme engelli ve yabancı pilotların da olduğu grup, Toroslar’dan Anıtkabir’e 550 kilometre pedal atıp 10 Kasım’da Anıtkabir’de olacak.

MEHMET IŞIK- MERBİSDER üyesi bir grup Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla 550 kilometrelik sürüşe törenle başladı. Bisiklet pilotlarının Mersin, Tarsus, Pozantı, Ulukışla, Aksaray, Şereflikoçhisar, Tuz gölü Gölbaşı, Ankara rotasını izleyerek 10 Kasım Cuma günü Anıtkabir'de Ata'nın huzurunda olacağı öğrenildi. Bu kapsamda Toroslar Belediyesi önünde tören düzenlenerek MERBİSDER üyeleri Ankara’ya uğurlandı. 3 görme engelli, 3 kadın pilot, 1 Rus sporcu ve 7 tandem pilotundan oluşan ekip, Toroslar Belediyesinin önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Bu önemli yolculuğa, hayvansever sporcuların sevimli köpeği Rocky de eşlik etti. Törende Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 10 Kasım’da Anıtkabir’e Türk Bayrağını gururla asmak üzere yola çıkan ekibe Türk bayrağını teslim etti.

BAŞKAN YILMAZ UĞURLADI  

Uğurlama töreninde konuşan Başkan Yılmaz, tüm ekibe hayırlı yolculuklar dileyerek sözlerine başladı. Başkan Yılmaz, “Bu etkinliğimizi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için düzenliyoruz. Sporcu kardeşlerimiz, 550 kilometreyi hep birlikte aşarak Atamızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e ulaşacaklar. Bilinçlendirme çalışması yapacaklar ve 10 Kasım’da Ankara’da olacaklar. 10 Kasım için, Cumhuriyetimiz için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için ciddi bir mücadele verecekler ve çaba harcayacaklar. Bu organizasyonda emeği geçen Mersin Bisiklet Derneğimize ve tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. vatanımızın kurtarılmasında, Cumhuriyetimizin kurulmasında vizyon ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Atatürk, hem o dönemde hem bu dönemde tüm dünya tarafından yüzyılın dahisi olarak değerlendirilmiştir. Savaştığı Yunan komutanı tarafından da o dönemde Barış Ödülüne aday gösterilmiştir. Atamızı, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Mersin Bisiklet Derneği ile birlikte geleneksel olarak düzenlediğimiz bu etkinliğe destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun ise “10 Kasım Ata’ya Saygı”, “Pedala Engel Yok” etkinliğinin geleneksel hale gelmesini sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek, “Toroslar Belediyemizin önünden hareket ederek 550 kilometre pedallayacağız. Engelli arkadaşlarımızla engelleri aşacağız, kadınlarımızla kadının gücünü ve bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER