‘AŞURELERİMİZ, BİRLİĞİMİZ İÇİN, BARIŞ İÇİN, KARDEŞLİK İÇİN KAYNASIN’
GENELMersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği aşure programına katıldı.
Derneğin bahçesinde düzenlenen programa, Başkan Seçer ve Meral Seçer'in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Alevi Bektaşi Federasyonu İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Döldoş, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, dernek, oda temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
“ÖNEMLİ OLAN GEÇMİŞTEN ALDIĞIMIZ DERSLERİ UYGULAMAK”
Aşure etkinliklerinin geçmişi hatırlamak ve bir arada olmak adına önemli bir vesile olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Aşure bir vesile, önemli olan burada bir arada olmak ve geçmişi yad etmek, hatırlamak, bunları konuşmak. Dedemin bilgisiyle aktardığı gibi bunlardan bir ders çıkarmak ve bugüne uyarlamak. Bu bilgiler kitaptan bize bilgi olarak aktarılıp, sadece bir bilgi olarak; hayatımızda uygulamadan, beynimizde, dimağımızda, düşüncemizde kaldığı zaman bir kıymeti harbiyesi yok. Önemli olan aldığımız bu dersleri hayatımızda uygulayabiliyor muyuz? Biz belediye başkanıyız. Güzellikten, doğruluktan, dürüstlükten, eşitlikten, hakça bölüşmeden, zulümden; bunlardan bahsediyoruz. Bunları vatandaşa aktarırken de; siyasetçisiniz retoriğiniz, belagatınız iyi, insanları etkiliyorsunuz. Ama dönüp gittiğiniz zaman içinizdeki şeytan uyanıp, bildiğinizi okursanız bunun bir kıymeti harbiyesi yok” dedi. Başkan Seçer, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bunları yapmanın huzuruyla yaşayan, başkanlığınızı yapan bir insan olarak da bundan sonraki süreçte bu uygulamaların Mersin’de daim kalmasının, gerçekten bu anlayıştaki insanların Mersin’i yönetmesinin Mersin’de barışın, huzurun ve kardeşliğin tesisi için önemli olduğunun tespitini de buradan sizlere paylaşmak istiyorum. Aşurelerimiz, birliğimiz, beraberliğimiz için, huzur için, barış için, kardeşlik için kaynasın.” Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Döldoş, “Aşure; 1350 yıl önceden, bir Kerbela olayından çıkıp bugüne kadar gelen bir zulüm sonunda, bir matem orucuyla devam eden şükürden mateme; ama o günkü yapılan zulüm bugüne kadar kimlik değiştirerek, gömlek değiştirecek bir şekilde gelmiştir. Din, dil, ırk bir sürü sebebi vardır. Bugünkü organizasyonumuza katılarak bizlere destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Açılış konuşmaları ile başlayan program, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz'un gülbengi okuması ile devam etti. Program, dernek tarafından hazırlanan aşurelerin katılımcılara ikram edilmesiyle sona erdi.
İlginizi Çekebilir