© Tanık Haber

ARKADAŞLARI ‘MERSİNLİ İRİS’ İÇİN AYAKTA

İstanbul’da yaşayan Mersinli LGBTİ+ aktivisti İris Mozalar’ın tutuklanmasına karşı arkadaşları harekete geçerek Mozalar’a destek verdi.

SEYRANİ SOLUĞAN-  30 Haziran’da Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Danışmentgazi Mahallesi’nde Suriyeli bir vatandaşın bir çocuğu istismar ettiği iddiasından sonra Suriyelilere ait işyeri ve araçlara saldırılmasını sosyal medyada paylaşımlarıyla eleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan Mozalar, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik olarak adlandırılan TCK Madde 216/1 kapsamında tutuklanan ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

AYNI ZAMANDA TİP ÜYESİ

Türkiye İşçi Partisi üyesi de olan Mozalar, sosyal medya hesabından mültecilere yönelik saldırıların karşısında olduğunu belirterek ve Türkiye'de yaşayan herkesin "eşit bir şekilde mutlu" olması gerektiğini savunan paylaşımlarda bulunmuştu.

Tutuklanması üzerine arkadaşları “Arkadaşımız İris Mozalar için özgürlük istemekten vazgeçmeyeceğiz” derken Mozalar'ın üyesi olduğu TİP İstanbul İl Örgütü de "Barış ve kardeşlik talebinin yargılanmasına müsaade etmeyeceğiz. Yoldaşımızı alacağız" şeklinde çağrı yaptı.

İlkokul ve liseyi Mersin’de okuduktan sonra üniversite eğitimine devam etmek için İstanbul’a taşınan hak savunucusu ve LGBT+ üyesi Mozalar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama bölümünde eğitim alıyor. Mozalar, kliplerde oyunculuk yaparak başladığı sanat hayatına performans, modellik ve DJ’lik yaparak devam ederken feminist; hayvan ve LGBTİ+ hakları aktivisti olarak biliniyor.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER