© Tanık Haber

‘AMACIMIZ OKULLAŞMA ORANLARINI ARTIRMAK’

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Amacımız Milli Eğitim Bakanlığımızın himayelerinde, ilimizdeki okul ve derslik sayıları ile okullaşma oranlarını artırmak ve aynı seviyede eğitimin niteliğini de fırsat eşitliğine dayalı olarak yükseltmektir” dedi.

MEHMET IŞIK-  İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Akdeniz ilçesinde devam eden yatırım projelerini ve yine aynı ilçedeki kitap depolarını inceledi. Mersin’in, her geçen yıl büyüyen bir şehir olduğunu söyleyen Müdür Koca, “Öğrenci sayılarımız da her geçen yıl artıyor. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız Milli Eğitim Bakanlığımızın himayelerinde, ilimizdeki okul ve derslik sayıları ile okullaşma oranlarını artırmak ve aynı seviyede eğitimin niteliğini de fırsat eşitliğine dayalı olarak yükseltmektir. Bu sene ilimizde yapımı tamamlanan yatırımlarımıza ek olarak inşaatı devam eden 39 okulumuz, projesi tamamlanan 31 ve proje aşamasında 20 yatırımımız mevcut. Tüm yatırımlarımızı en kısa sürede tamamlayarak eğitim camiamıza kazandırmak için çalışmalarımızı planlı ve sistemli bir şekilde sürdürüyoruz. Asrın felaketini yaşamamıza rağmen yatırımlara eksiksiz devam eden devletimize Allah zeval vermesin. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

KİTAP DEPOLARINI GEZDİ, HAZIRLIKLARI DENETLEDİ

Müdür Koca, aynı zamanda il genelinde devam eden 2023-2024 ders yılı hazırlıklarını yerinde incelemeye devam ediyor. Akdeniz ilçesinde yer alan kitap depolarını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Koca, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Mersin genelinde tüm ilçelerimizde yeni eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığımızın himayelerinde çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde 4 milyon kitap, evlatlarımızı masalarında bekliyor olacak. Her ilçemizin depolarında Bakanlığımız tarafından gönderilen kitapları toplamaya devam ediyoruz. Amacımız yeni eğitim öğretim yılına eksiksiz olarak başlamak, eğitimde fırsat eşitliği kapsamında evlatlarımıza en iyi olanakları sunmaktır.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER