© Tanık Haber

AKDENİZ EL ELE TEMİZLENİYOR

MERSİN (TANIK HABER)-Akdeniz Belediyesi’nin “Akdeniz’i Seviyorum Kirletmiyorum; El Ele Akdeniz’i Temizliyorum” sloganıyla 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde başlattığı kampanya kapsamında Şevket Sümer ve Güneş Mahallelerinin ardından bu kez kent merkezinde yer alan Barış Mahallesi’nin sokakları baştan sona temizlendi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan ve çevreye ve doğaya karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanya kapsamında Akdeniz ilçesine bağlı 65 mahallenin sokaklarında el birliğiyle temizlik çalışması yapılıyor. Geçen haftalarda Şevket Sümer ve ardından Güneş Mahallesinde gerçekleşen temizlik çalışması, bu kez Barış Mahallesi’nin sokaklarına taşındı. Etkinliğe; Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, DEM Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı Yönetimi, Meclis üyeleri, Barış Mahallesi Muhtarı Metni İlkyaz ve Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Gülgen’in yanı sıra, birim müdürleri, çevre koruma kontrol, park bahçeler ile kültür sosyal işler müdürlüğü personeli katıldı. Temizlik kampanyasına katılan belediye personeli ile mahalle sakinlerine emekleri nedeniyle teşekkür eden Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, “Doğrusu, bizim burada yapmış olduğumuz etkinlik, kentin sokaklarını tamamen temiz hale getirmez. Fakat büyüğünden küçüğüne öncelikle mahalleliye bir mesaj veriyoruz. Kentimizi, sokaklarımızı daha temiz tutalım, daha hassas olalım. Eş Başkanlar, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürlerimiz, personelimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz. Bir kez daha bu kampanyada yer alan herkesin emeğine, yüreğine sağlık” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin de yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Barış Mahallesi’nin sokakları çöp ve atıklardan arındırıldı, toplanan poşetler dolusu çöp ve atık, çöp taksilere yüklenip mahalleden çıkarıldı. Sokaklarda gerçekleşen temizlik çalışmasından sonra Eş Başkan Sarıyıldız ve beraberindeki heyet, bir kahvehaneye misafir olarak mahalleli ve esnafla sohbet etti, dile getirilen kimi talep ve sıkıntıları dinledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER