© Tanık Haber

“ADALETSİZLİĞİ YERİN 7 KAT DİBİNE GÖMDÜK”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 3. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, “Biz adaleti getirmekle, adaletsizliği yerin 7 kat dibine gömmekle övünüyoruz. Biz ayrımcılık yapmadık” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 3. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Bütçesi 19 milyar 584 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda; Komisyonlara Havale Edilen 8 ve Birimlerden gelen 40 madde olmak üzere toplam 48 madde görüşüldü. Gündem dışı konuşmalar bölümünde, geçtiğimiz hafta sonunda yağışlı bir havanın olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, 2 gün boyunca etkili olan rüzgâr, fırtına ve yağış için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerindeki tüm personelinin, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı öncesinden gerekli önlemleri aldığından söz ederek, “Ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde yağış esnasında ve sonrasında büyük bir olumsuzluk yaşanmadı. Teyakkuzda olan ekiplerimiz küçük çaplı sorunlara kısa sürede müdahale ederek, sorunları ortadan kaldırdı” diye konuştu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında da açıklamalarda bulunan Seçer, etkinliklerin bu hafta da devam edeceğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri tüm hizmetlerle sadece bugün değil toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede her gün kadınların yanında olduklarını vurgulayarak “2019 yılında yönetime geldiğimizde çalışan personelimizde kadın istihdamı oranı yüzde 18,32'ydi. Şimdi bu oran yüzde 24,86’ya çıktı. Her geçen gün bu anlamda mesafe alacağız” dedi.

“KENTİN HER YANINA EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK”

Büyükşehir olarak görev ve yetki alanları çerçevesinde kentin her yanına eşit hizmet götürdüklerini ve kaynaklarını hizmetler için kullandıklarını vurgulayan Seçer, göreve geldikleri günden itibaren özellikle önemli yol çalışmalarına imza attıklarını belirtti. Seçer, “4. Çevre Yolu’nu yaptık, 3. Çevre Yolu’nu genişlettik. Yine şu anda 2. Çevre Yolu’nu Yedi Kardeşler’den Davultepe’ye bağlayacağız, 2 bin 250 kilometrelik yolun ilk 1000 metresini açtık, şimdi devam ediyor. Tarsus’ta yaklaşık 2,5 kilometrelik Tarsus-Çamlıyayla bağlantı yolunun Tarsus çıkışını yaptık, ilk kez bisiklet yolunun da olduğu 35 metrelik bulvar açtık. Tarsus’un hiç görmediği genişlikte ve konforda yollar yaptık. Bu realitedir. Şu anda şehir içinde çalışıyoruz Tarsus’ta. Bunlar bu bütçelerden oluyor. Prestij caddeler yapıyoruz” dedi.

“BİZ ADALETİ GETİRMEKLE VE ADALETSİZLİĞİ YERİN 7 KAT DİBİNE GÖMMEKLE ÖVÜNÜYORUZ”

Bir Meclis üyesinin konuşması üzerine ilçelere yapılan hizmetler hakkında konuşan Başkan Seçer, Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar tüm ilçelere tarihlerinde görülmemiş hizmetleri götürdüklerini kaydetti. Seçer, “Anamur’da yıllardır iskele yolu, sahil bölgesi altyapısız olarak asfaltlanmış yerlerdi. Toprağın üzerine asfalt dökmüşler, kilit parke yapmışlar. Biz oranın altyapısını, yağmur suyunu ve üst yapısını yaptık. Erdemli’nin Mergin’ini, Lamos’unu yaptık, grup yollarınızı yaptık. ‘Yapmadı’ derseniz Erdemlililer gerçekten sizi kınar. Her yere uzanabildiğimiz kadar uzandık. Biz adaleti getirmekle, adaletsizliği yerin 7 kat dibine gömmekle övünüyoruz. Biz ayrımcılık yapmadık” dedi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2024 YILI BÜTÇESİ 19 MİLYAR 584 MİLYON OLDU

Meclis Toplantısı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Bütçesi 19 milyar 584 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Seçer oylamanın ardından yaptığı konuşmasında; “Bütçemiz kabul edilmiştir. Emeği geçen bürokratlarımıza, komisyon üyelerimize, Meclis üyelerimize ve herkese teşekkür ediyorum. Umarım yaptığımız bütçeyle bu dönemin kalan 3 ayında ve 2. dönemin kalan 9 ayında Mersin’e güzel hizmetler yapılır ve Mersin’in hayrına olur” dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER