© Tanık Haber

ACELENİZ NE?

Mersin’de yıkım kararı verilen işyerlerini boşaltmaları için 1 ay süre tanınan 18 esnaf, tahliye zamanının uzatılmasını talep etti. Esnaf, yüksek kira fiyatları nedeniyle taşınacak yer bulamamaktan endişeli…

Tayfun TUNA-MERSİN

 

ZOR DURUMDALAR

Akdeniz ilçesindeki eski Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu binası için yapılan performans analizi ve değerlendirme raporunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararı alındı.
Kararla birlikte, öğretmenevinin altında işyeri bulunan 18 esnaf da zor durumda kaldı. Dükkanlarını boşaltmaları için 1 ay süre verilen esnaf, bu kadar kısa sürede işyerlerini nereye taşıyacaklarını kara kara düşünüyor.

“BU SÜRE YETERLİ DEĞİL”

Yıkım kararını çaresizce kabul eden esnaf, tahliye süresinin uzatılması talebinde bulundu. Mersin’deki yüksek kira fiyatlarına dikkat çeken bir işyeri sahibi, "Ailelerimizle birlikte buradan yüzlerce kişi ekmek yiyor. Yıkım kararına itiraz edemeyiz, ancak bu kadar kısa sürede işyerlerimizi nereye taşıyacağız? Kira fiyatları çok yüksek, dükkan bulmak imkansız hale geldi. Kira sözleşmelerimiz 31/01/2025 tarihinde bitiyor ancak bu tarih bile beklenmiyor. Çünkü sözleşmelerimiz tek taraflı feshedilmiş. Yetkililer umarım sesimizi duyar ve bu süreyi uzatır" diyerek yaşadıkları zorluğu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER