© Tanık Haber

90’LAR KONSERİ NOSTALJİ RÜZGARI ESTİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Türk halkının gönlünde taht kuran, efsane şarkıların seslendirildiği ‘90’lar Türkçe Pop Konseri’ konseptiyle Mezitli Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

 

MERSİN (TANIK HABER)-Orkestra Şefliğini Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Doktor Duygu Deniz Demirel’in üstlendiği Orkestra’nın performansı, dinleyenlerden büyük beğeni topladı. 90’lı yıllara damgasını vuran pop şarkıları kendi aranjmanları ile yeniden yorumlayan Orkestra, müzikseverlere duygu dolu anlar yaşattı. Kimi zaman ağlatan kimi zaman eğlendiren nostalji rüzgarının estiği akşamda, salonu dolduran kalabalık, sık sık orkestraya alkışlarla ederek, parçaları hep bir ağızdan seslendirdi.  Farklı kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden vatandaşlar, etkinlikle birlikte oldukça renkli bir akşam geçirdi.

 

ERKOÇ: “KONSERİMİZDE NOSTALJİ YAPARAK K90’LARA DÖNELİM İSTEDİK”

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Sorumlusu Ali Özgen Erkoç, eğlenceli ve oldukça keyifli bir konser geçirdiklerini söyleyerek, “Konserde biraz nostalji yapalım ve 90’lara dönelim istedik. Eğlenceli bir konser oldu. Herkesin bildiği şarkılar olduğu için parçaları hep bir ağızdan söylemiş, seslendirmiş olduk. Ülkedeki buhrandan ve ekonomik krizden dolayı insanlar rahatlamak ve eğlenmek için bu tarz etkinlikler arıyorlar ve geliyorlar. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer de bize bu imkanı sunuyor. Dolayısıyla halka sunmuş oluyor. Bizimle halkı bir araya getiriyor. Bizler de keyifle işimizi yapıyoruz” ifadelerine yer verdi. Mersin Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Kompozisyon Bölümü Öğr. Gör. Dr. Duygu Deniz Demirel, konserin parça düzenlemesini kendisinin yaptığını belirterek, “Etkinliğimiz, Senfonik 90’lar pop konseriydi. Etkinlikte enerji tavandı. Salonumuz dopdoluydu. Bu da müzisyen arkadaşlarımızı ve bizleri daha da coşturdu. Parçalarımızın enerjisi de yüksekti. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası zaten çok iyi müzisyenlerle dolu. Orkestrada Büyükşehir’in daha önceden sınav yaparak aldığı yetenekli arkadaşlarımız çalışıyor. Müzisyenlerimizin yeteneği ve salonun coşkusu ile güzel bir konser ortaya çıktı. Herkesin keyif aldığını düşünüyorum” dedi.

 

COŞKULU KALABALIK, KONSERDE RENKLİ BİR AKŞAM GEÇİRDİ                                                           

Vatandaşlardan Nilgün Deniz, etkinliği çok güzel bulduğunu söyleyerek, “Çok nostaljikti. Bizi eskilere götürdü ve çok mutlu olduk. Hepsinin emeklerine sağlık” derken 90’lar hastası olduğunu söyleyen başka bir vatandaş, Esra Akıner ise, “Şarkı söylemekten sesim kısıldı. Çok eğlenceli ve çok güzeldi. Harikaydı” dedi. Hem etkinliğin hem ekibin çok güzel olduğunu dile getiren Fatma Çeşme, “Ben eski şarkıları çok seviyorum zaten ve sürekli radyo dinliyorum. Elimden geldiğince de her etkinliğe de katılmaya çalışıyorum. Müziği çok seviyorum. Çok güzeldi” diye konuştu. Müzikseverlerden Öner Özpolat da duygularını; “Biz zaten 90’lar çocuğuyduk yani hep eskiye gittik. Nostalji oldu. Bizim için çok iyi oldu. Bütün şarkılara da eşlik ettik. İlk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum, çok beğendim. Bir sonraki etkinliğe de katılmayı çok isterim” diyerek belirtti. Etkinliğe eşiyle birlikte katılan Sabriye İpek, “Özlemişiz bu şarkıları ve sayenizde yeniden hatırladık. Coşku çok güzeldi. Salon kalabalıktı. Güzel enerji verdiler ve her şey çok güzeldi” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER