© Tanık Haber

4 ALTINLA MERSİN’E DÖNDÜLER

Antalya’da düzenlenen Muaythai EMF Cup Avrupa Kupası'na damga vuran Mersin Güven Zencir Spor Kulübü, 4 altın madalya kazanarak kentimizin gururu oldu.

MEHMET IŞIK- Antalya’da 08-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 26 ülkenin katılım sağladığı Uluslararası Muaythai Açık Kupası tamamlandı. Kupada Türkiye 63 altın, 79 gümüş, 71 bronz toplam 213 madalya ile birinci sırada yer aldı. Türkiye Muaythai Federasyonu ve Avrupa Muaythai Federasyonu (EMF) Başkanı Hasan Yıldız, yaptığı açıklamada, “Elit Büyükler Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda milli takımımızı 2022 yılı sezonu şampiyon olan sporcular temsil etti. 8 final oynadık, 16 madalya ile çok iyi sonuç aldık. Emeği olan herkese, tüm milli takım ekibine, teknik kadroya ve mücadele eden sporculara teşekkür ediyorum. Uluslararası Muaythai Açık Kupası’nda ise en fazla madalya alan ülke olduk. Mücadele eden tüm takımları ve sporcuları kutluyorum” dedi.

MERSİNLİ SPORCULAR 4 ALTINLA DÖNDÜ

Mersin’den EMF Cup Avrupa Kupası'na katılan Güven Zencir Spor Kulübü’nün 6 sporcusu da dereceye girdi. 4 altın 2 bronz getiren sporcular şu isimlerden oluştu: 63.5 kiloda Umut Güneş Zencir 1’incilik; +60 kiloda Doğa Zencir 1’incilik; 42 kiloda Emre Renezoğlu 1’incilik;  63.5 kiloda Zeynep Eylül Yılmaz 1’incilik; +71 kiloda Ahmet Abdullah 3’üncülük ve 75 kiloda Ali Hussein Othman 3’üncülük elde etti.

“ZAFER ÇALIŞANINDIR”

Şampiyonaya damga vuran Güven Zencir Spor Kulübü Antrenörü-Milli Antrenör Burcu Karakış, başarıda emeği geçen sporcularını kutlayarak, “Sporcularımızla beraber güzel kamp yaptık. Sporcularımız disiplini elden hiç düşürmeden sabah ve akşam olmak üzere haftada 14 antrenman yaparak hazırlandılar. Bundan dolayı sporcularımızı kutluyorum. ‘Zafer çalışanındır’ sloganıyla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU BAŞARI MERSİN’E ARMAĞAN OLSUN”

Güven Zencir Spor Kulübü Başkanı Güven Zencir ise sporcularını kutlayarak, bu başarıyı Mersin’e armağan ettiğini söyledi. Zencir, Mersin’i Türkiye’nin yanı sıra uluslararası arenalarda da temsil etmeye devam edeceklerine işaret ederek, “Öte yandan beni yetiştiren Hocam Hasan Yıldız,  Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı olmuştur. Kendisini kutlar, başarıların devamını dileriz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER